Hur gör du???

Jag och min man var ute på en liten runda igår på ca 60 mil.. Vi hade ledsnat på situationen hemma och vi ville träna lite bowling på annan plats..
det som slår mig när man åker runt så här, det är alla dessa parkeringsplatser som finns på vägen, hur överfulla med sopor dom är... Jag förstår inte varför man lägger eller försöker lägga i ännu mer i en redan överfull soptunna.. Resultatet blir ju det samma varje gång.. det jäser över och det hamnar på backen.. Och hur snyggt är det?? Varför kan man inte ta med sig sin lilla påse och slänga det någon annastans som det inte är överfullt i?? Hur gör man hemma?? Låter man det ligga på backen då med??

Idag fick jag en liten bok jag beställt, har hört så mycket om den och har blivit nyfiken på den.. Vilken bok?? Matrevolutionen, nu ska här läsas när jag blir ledig.. Jag har ju bara två dagar kvar av min säsong, sedan vet jag inte alls vad som väntas.. Förhoppningsvis mera jobb..

Nu när vi ska spela mixtävling så hoppas jag att det kommer att gå bättre för oss, vi har verkligen inte spelat bra nu.. Och som våran undervåning ser ut, vore det bra att vinna dessa pengar.. ;) Vi vet ju att vi kan spela bra..

Igår på resan, så letade jag en ny telefon också.. Kan ju inte ha en telefon som gö som den vill när jag måste ha den till mitt företag.. Jag gillar ju den vi har, men måste nog tyvärr leta en ny.. Men vad ska man ha i denna jungel?? Jag är ju ingen älskar av dessa touchtelefoner.. Något att sova och fundera på..

Javisst ja, om jag kan sova inatt, det står en avfuktare och stimmar 10 meter från sovrummet..  Och det är inte ljuv musik den ger ifrån sig om man säger så..

Hejdå!!

slutet nära..........

Vad fort tiden går... det känns ju som om det var igår det var minus 30 grader och man stod och huttrade, man hade en hel säsong framför sig..
Nu är denna säsong slut snart.. Jag har bara tre dagar kvar, kanske tur det, eftersom det börjar bli barmark lite över allt..

det ser inte så kul ut på mellanstationen just nu.. det börjar bli brunt lite här och var, men jag tycker gästerna fortfarande verkar otroligt glada.. då är det roligt att jobba....

I påsk har vi haft ett riktigt trevligt inslag nere vid första stationen, vi har haft en utegrill som sålt lite grejer.. Jättetrevligt och folket stannade nere hos oss.. Varför är det inte alltid så, det är ett mysigt insag..
Jag minns senast det var en grillförsäljare där nere, då letade vi pengar för fulla muggar, eftersom det började blåsa en gång när han öppnade pengaskrinet. Jag har aldrig jagat pengar så mycket.. Ha ha haOch idag blev det årets första grillkväll.. Så här ser grillmästaren ut för denna kväll.. Ja det blev lite gott att dricka också..Ha det gött..

Komplicerat...

Tänk vilket vanedjur man är som människa.. Nu när vi fått en "liten" vattenskada i huset så har vi gjort så att katterna inte kan gå där och det blir ju problem för mig också.. Jag måste ju gå runt huset för att komma till tvättstugan.. Och hämta kläder i tvättstugan direkt på morgonen blir det ju inte.. Jag måste planera reddan på kvällen, det är ju inte riktigt jag... :)
Den lilla vattenskadan dom trodde det var från början har växt sig allt större, har vi riktig otur, så är det hela undervåningen och lite grävande på utsidan som gäller.. Hua!!
jag kanske måste planera i flera månader.. Hur ska det gå.. Ha ha ha...
Måste göra plats uppe för våra madrasser också, kan ju snart inte sova nere i sovrummet..

Katterna tycker det här är jättekonstigt, huset har ju krymt, luktar konstigt gör det också.. Fast det har nog dom kännt för längesedan..

Lite bilder från nuvarande status på undervåningen:


Betonggolvet är framme och det här är vardagsrummet.


Fortfarande varddagsrummet, fast åt andra hållet..


Står i vardagsrummet och ser rakt in i pannrummet..


Står i hallen och tittarin i vardagsrummet..

Suck, jag hoppas vi är klar till jul med detta.. Tänk att lite vatten kan göra så stor skada.. Och försvåra just mitt liv.. ;)

Skönt....

Hejsvejs i lingonskogen!!

Hur har ni det ute i cybervärlden??
Här är det helt ok.. allt runt omkring har börjat lugna ner sig (tack gode gud för det).. Jag är otroligt glad för mina arbetskompisar som har stöttat mig.. Utan er hade det aldrig kännts så bra som det trots allt gjort.. TACK!!
Och min man som stått vid min sida hela tiden, som inte kan ha haft det lätt.. Han har sitter ju dock på 2 stolar men har ändå funnits där hela tiden. Jag förstår ju varför jag ville ha honom från början.. :) Tack älskling..
Vad jag vet så är det inte helt över ännu, men hittils har jag haft detta stöd..

Och sedan undervåningen, Ha ha ha, ett kapitel i sig... Herregud, är det någon som behöver vatten till någonting?? Ja kom och hälsa på oss då.. Ni får gratis.. :) Undrar hur detta ska sluta, vi har börjat fundera på vart vi ska bo snart.. Vi måste få till övervåningen snart så vi kan bosätta oss där.. Det här jobbet ser ut att ta tid.. Bästa av allt, jag tror vi har hittat orsaken till en del av gubbens astmaproblem och till varför katterna har markerat vissa ställen.. Nu förstår man allt det där.. Man ska lyssna på djuren mer än vad man gör, då hade man kanske sluppit både det ena och det andra..  Varförgör man inte det?? Hur dum är man egentligen?? Kanske man kan lära sig det någongång..

Ha det så bra!!

Kort idag..

Just nu känns livet bra..
har haft en liten träff med nästan hälften av gruppen och det var bara positiva nyheter.. det är så skönt att höra, jag kanske inte är sååååå hemsk ändå.. :) Men jag hade svårt att hålla tårarna borta även denna gång, att det ska vara så svårt.. det är ju inte kul att gråta inför gruppen.. Men dom var snälla..

Jag och gubben har precis flyttat klart på vårat akvarium, dom kommer och ska påbörja med våran vattenskada i morgon.. Äntligen!!

Vilken varm dag det har varit idag.. Man såg nästan snön försvinna timme efter timme..

:-)

Vilken underbar dag.
Det var ju KM i bowling idag och jädrans vad klotet snurrade runt bra.. ;)
Det var min första serie som var helt värdelös. jag menar 122, jösses, det kan man ju inte vinna på.. Men ingenting stämde.. Efter den serien blev det bara bättre, och jag gjorde två serier över 200, närmare bestämmt 201 och en på 243, jag är så lycklig.. Jag blev 6:a och slog en del av våra gubbar och en gumma.. :) Det känns som mitt spel är riktigt på gång och det känns så himla bra.. Spelar både jag och Lars så här bra som idag, då har vi chansen att komma långt på mixen tror jag..
Men jag har fortfarande ett mål kvar minst, och det är att slå min man i bowling någon dag, dax för han att titta bakåt för nu är jag på gång.. :)

Känns skönt att ha samla lite kraft denna helg, för att orka med denna kärring till chef jag har, hon vill ha krig och det ska hon få.. :) Jag gillar inte att bli oskyldigt anklagad och för den delen, jg gillar inte när man drar in människor som inte ens har med saken att göra..

jag var ute i trädgården idag, vad härligt det kändes.. rabarberna är på väg upp, det sticker redan upp lite knubbiga skott.. det ser ut som om jordgubbar och smultronen kommer också.. Tänk att vi snart kan sitta i slogboden och ha det mysigt.. Det är ju augusti snart och Lappkastet.. :) Jag önskar ha en pil på baksidan som tar bort en del insyn från grannarna, kanske man borde odla en granhäck också.. Jag är ju lite av en ensamvarg.. Verandan är också dax att göra ren, gud så skönt att sitta där och ta en fika, läsa eller ta en drink med någon trevlig granne..

Min mathållning, ha ha ha, vad är det?? Med ndra ord, det går inte så bra.. Jag försöker och försöker.. Jag skulle vilja vara så duktig att jag klarade av att handla högst en gång i veckan, men jag är såååå dålig på det.. Kanske storhandla neråt en gång i månaden.. Tror faktiskt att det skulle vara bra.. Då kommer man ju inte åt så mycket skit.. :) Kanske jag kan lära mig det en dag, eller finns det någon som kan ge mig ett tips på hur jag kan börja??

Nog tjatat om mig, gonatt..

Föränderligt........

Hur föränderligt kan ett liv vara egentigen?? Ena dagen mår man hur himla bra som helst och den andra dagen mår man skit, för att helt plötsligt må ganska bra igen.. Herrgud vilka svängningar det kan bli.. Men man kan ju inte rå för att man har folk omkring sig som inte har några känslor för andra.. Som saknar det emotionella för sina medmänniskor..

Visst, jag kan också gå över lik för att nå mitt mål, men jag skulle inte behandla mina medmänniskor som jag själv precis blivit behandlad..
Att helt plötsligt få kastat på sig att gruppen man jobbar i inte tycker att jag gör ett bra arbete längre, att jag har samarbetssvårigheter (än en gång), det börjar bli tjatigt.. Och måttet nu är rågat, jag tycker jag är ungefär som tidigare om åren så jag fattade ju ingenting.. Plus att jag var otrevlig mot denna människa också, att allt hon gjorde inte dög för mig, att jag rätt och slätt är en dålig människa på alla vis.. Det var jobbigt att höra, men jag har lyckats vända detta till en styrka i mig, det kan jag nog tacka alla vänner runt omkring mig som har funnits dessa turbulenta dagar.. Tur att man har sådana omkring sig, så jag tror detta ska fixa sig.. Gråter jag??? Ja då är det av ren och skär ilska över en speciell person..

Igår var min man iväg till vårat närmsta system och handlade lite gott.. Det är ju bara 10 mil dit.. :) Vi har varit torrlagda om man säger så i flera månader.. Måste ju ha något gott.. :) Så igår blev det både en svart, guldfärgad och en blank, med stänk av rött..

I morgon är det KM i bowling här, jag hoppas jag ska spela tillräckligt bra för att vara med i toppen.. Det vore ju kul att ligga på den halvan för en gångs skull, istället för att igga och försvara jumboplatsen jämt.. :)

Ni får hålla tummarna för mig i morgon, så hörs vi!!
Kram alla vänner!!


Snart så...

Hej på er alla glada!!
Jag var lite ledsen igår i mitt inlägg och kan säga att det är lite lite bättre idag.. Ilskan känns som om den har vänt om till styrka..
ska nu träffa gruppen i morgon och se vad dom har att säga.. Klart jag är nervös, tänk om jag är sådär elak som hon säger.. Hemska tanke..

Ja ja, vi får se i morgon, idag har det varit en fantastisk dag, solen har stått som spön i backen.. .

Hade lite jobb idag också.. Hade en shiatsubehandling.. Kul att jobba med sitt eget. Bråkar jag med chefen där, ja då blir det inte långvarigt, blir så tråkigt att bråka med sig själv..

Ha de..

Vän eller inte, det är frågan....

Men varför och själva fan, rent ut sagt, ska livet vara så himla krångligt ibland??
Så mycket skit jag fått från min chef idag har jag nog aldrigt fått under hela min livstil..
Att någon kan vara gift med mig ( som min älskade man är) och att jag har en enda vän här i världen är konstigt.. att mina arbetskamrater överhuvudtaget pratar med mig är otroligt..

Ja ja, jag kanske är lite nere just nu, men man ska inte väcka den björn som sover om man säger så.. Men jag kanske kommer att att vara nere ett tag, men under den tiden funderar jag en del och sedan kommer maskrosen upp igen.. :)

Ja ja, jag har en underbar familj i allafall..
Dom kan ju inte tycka hela tiden att jag är så hemsk i allafall...

Var och spelade bowling idag och vi tränade mix.. Bäst att träna för att kunna vinna alla pengar som står på spel.. :)

Har inte mätt mig på länge och det kanske är dax snart, men jag har fuskat alldeles för mycket känns det som, så jag vill inte se.. Vilken fegis jag är.. :)

Tack för att du lyssnade på mig även idag..
Är du min vän så kramar jag dig nu... Tack för att du i så fall är det..
Kram

Krångligt och trevligt...

Hej svejs i lingonskogen!!

Ja ni som känner mig riktigt bra, ser på texten att jag mår mycket bättre än på väldigt länge.. Min energi är på väg tillbaka och det tack vare en tjej jag kursat med.. Fick lite tips av henne, sedan var det kirrat.. Jag blir bättre och bättre för var dag. jippi, det var längesedan jag kände mig så här glad.. Och full av energi, men nu vet jag hur jag ska göra för att stå emot de här människorna som tar min energi.. dom är sååå jobbiga..

Måste bara lägga in ett kort på lillan och gammén, dom är så söta tillsammans...Hur det ska gå för lillan när våran gammelkatt inte finns mer, det vet i sjutton.. Hon är hos honom så fort hon får chansen.. Det är hennes bäste vän..

På jobbet hade vi en mycket trevlig tillställning direkt efter avslutat arbete.. Och vad jag förstod så var det allas våran Trond som stod för det..När denne man kommer in i ett rum, ja då blir det många glada skratt.. Han är fantastisk på att få folk att skratta.. Det är trevligt att se honom på morgonen med, hela dagen blir så bra, eller bara höra han på radion under dagen.. man ler resten av den dagen.. :D
Ja, vad gjorde han då, jo... Grillen sattes igång och sedan var det lite hamburgegrillning ute.. Det var fantastiskt trevligt..
Några som jag tror tyckte det det var trevligt var Malin och Linn.. Också härliga människor..Bakom där ser ni grillmästaren Pontus..
Fler som fanns med på denna enkla men trevliga tillställning var..Så här borde vi göra oftare. Man står och slöpratar med varandra lite direkt efter jobbet, mycket behagligt och kan vara väldigt givande..

själv har jag under dagen haft en av de svåraste uppgifterna på väldigt länge.. :) Jag fick upp en kille på toppen där jag stod som inte kunde stå på skidor knappt, och inte bara det han kunde knapphändig svenska.. det visar sig efter mycket om och men att denna kille pluggar i Sverige, men är från Sudan.. varit i Sverige i ett år och har troligen inte sett så mycket snö tidigare..
Jag försökte länge och väl att få ur honom vart han ville och till slut fick jag reda på vart, han ville till sin kompis.. sagt och gjort, han ringde till sin kompis och jag fick telefonen (jag som inte får prata i telefon på jobbet), det visar sig att det var en av ledarna och han var i Särna, på sjukstugan med en annan elev.. Tyvärr sa jag, vi kan inte skjusa dig till Särna, men han ville bara till sin kompis.. Efter ett andra telefonsamtal (herregud, nu får jag väl en varning), så kom jag och hans kompis fram till att skicka honom till deras hem.. sagt och gjort, skotergubbe, som gör allt (Christoffer) kom dit och hämtade honom och jag trot det gick bra tillslut. Men det tog säkert en halvtimme att få fram vart han skulle.. Men killen var trevlig..
men som han sjönk ihop på avstigningen så är jag glad att han inte trillade av skotern på väg hem..
Dom är för underbara våra gäster..

Tack för idag!!!

Blåsigt åt alla håll....

Fantastisk dag det har varit idag.. härliga gäster och ett underbart team att jobba med idag.. Tack ska ni ha!!
Det enda som solkade den här dagen var väl i så fall en chef som måste klanka på andra och just nu är jag tydligen hennes favorit..
Ja ja, det hon inte vet är att jag är som en maskros, dom tar ner mig för stunden för att sedan dyka upp ännu starkare.. ha ha ha...
Fast jag tror hon mest bedömde sig själv, för är det något man kan säga om henne så är det väl att hon är rädd för förändringar.. Men nu var tydligen jag det.. Ja ja, så kan en dag på jobbet vara.. :)

Dagen hr varit mindre blåsig idag, tack för det.
Igår såg det ut så här när vi hade stängt för dagen:Vinden var garanterat någonstans mellan 30 - 40 m/s, och det kändes som om huset skulle flyga iväg när som helst.. Det var nästan otäckt att vara där då..

Sitter här med en go liten misse i knä, det är såååå varmt och gött.. Känner att jag fryser lite.. Kanske det blir bättre om jag sätter på mig strumporna, eller vad tror du?? :) Jag önskar jag hade råd att lägga in golvvärme, det ska jag ha när jag bygger mitt nästa hus.. ;) Tänk att få bygga sitt egna hus och få det man önskar sig.. Kanske ett eget lite spa på hemma plan, gud så härligt det skulle vara... Ja jag vet, det är bara drömma, men man kan väl få göra det ibland.. :)

Nej, ska inte störa dig mer, utan vi hörs en annan dag.. Natti!!

Kanske lite depp......

Igår gjorde jag det, jag lämnade mina bilder till en tjej som kan teckna.. ska bli kul och se vad hon kan åstadkomma och om det blir någon bra tatueringsbild.. ska bli spännande och det verkade som om hon också tyckte det.. Jag längtar tills första bilden kommit för att se om den blir bra.. Får hon till det, ja då är jag ett steg närmare om man säger så, sedan måste jag hitta en bra studio också.. Och framförallt, pengar.. Ha ha ha..

Varför måste livet vara så krångligt för??
om man älskar ett jobb så är det svårt att söka sig ett nytt och varför ska man??
Men hur mycket ska maan stå ut med när man inte kan komma överrens ordentligt med en arbetskompis?? Och man vet att troligen är det inte jag som måste flytta på mig, är det inte då bättre att man söker sig ett nytt jobb?? Tänkte ge det en chans till, och har inte det blivit bättre då, ja då måste jag nog hitta något annat..

Sista bowlingträningen gick skapligt, det verkar som om jag har höjt min lägsta nivå i allafall... Känns skönt.. Men jag måste jobba ett tag till innan jag får vara med och tävla med klubben, om jag nu vill det.. Jag vill ju ut nu och testa banor..

Nog från lilla deppiga mig idag!!

Vårtecken nr 2

Vilken dag!!!
solen har varit framme hela dagen och den var riktigt varm ett tag... Bättre än så kan det ju nästan inte bli.. :)
Enda som inte är bra att det går såååå fort med snön, och vi behöver den i ca 4 veckor till.. Men redan nu har det dykt upp flera käppar (det säkraste våtecknet som finns).


Här rinner det vatten till tusen och det har markerats för ett rör som ligger under snön.. Nästa bild visar samma sak fast från andra hållet..


Säkrare tecken finns nästan inte, ja det skulle vara att min gammelkatt äntligen vill gå ut.. Det är nog ett ännu säkrare vårtecken. :)

Efter att ha legat i ide nästan hela vintern har han pallrat sig ut i solen som varit här i några dagar.. Han tycker det är helt underbart förutom den kalla snön som kan ligga kvar på sina ställen.. Man blir ju så blöt om tassarna.. Hua!!!


Ibland är det skönt att komma ut och lufta sig, trots sin ålder.. Inte syns det att han är 18 år här?? Visst är han vacker... :)

Hela min kropp är helt slut efter två dagars bowling.. 13 serier gör att kroppen tar stryk.. Men det är ju så ofantligt kul att bowla med det nya klotet.. Klotet och jag hör liksom ihop... Trodde aldrig att det skulle kunna kännas så här bra med ett klot..

Skulle vilja att folk köpte lite saker så vi kunde göra om hemma.. Vill vill........
Eller varför inte ta en liten silja tripp så själen får sitt en liten stund?? Gud så skönt det skulle vara bara att komma iväg en stund..

Tack ska ni ha...

Snart kanske.....

Denna helg har verkligen varit bowlingens helg..
16 serier igår och 11 serier idag, är nu ganska mör i kroppen om man säger så.. Men det har man väl rätt att var, tror jag.. När man spelar mix så blir det ett fasansfullt tempo, eftersom man spelar varannat slag.
Klotet känns såååååååå bra..

Jag har fortsatt att ändra lite hemma också, det kommer nog att bli som jag vill till slut.. Blommor överallt.. Ska fortsätta läsa Feng Shui boken jag fick av Lars i julas, den kan nog både utveckla mig och mitt hem.. Jag vill ju ha byns vackraste hem.. Ha ha ha... Svårt att få som det ser ut nu... Men kanske, kanske........

Tänk om någon ville köpa våra  saker vi lagt ut, behöver ju pengar för diverse saker att införskaffa eller göra om.. Men men, allt sker ju av en anledning, så det kommer väl när det är dax.. :)

Dåligt med LCHF har det blivit i helgen med.. Nu är det dax att ta tag i det igen, så tisdag, då får det nog bli mycket LCHF..

Tack för idag!!

Mars är slut...

Vilken härlig dag det har varit idag... Är fortfarande helt slut.. :)
Är ledig idag även min älskade gubbe, så vi var upp på Idre Fjäll och tränade lite bowling.. Vi måste ju träna inför mixen i Bollnäs vi ska vara med på.. Det brukar vara 16 serier, ganska tufft men otroligt kul.. man slår varannat slag dam och herre.. En snabb tävlingsform, men skitkul..
Vi slog 16 serier och efter det var man helt slut. :) Roligast av allt är att jag oc mitt klot, det nya, passar bra med varandra.. Har aldrig varit så bra som nu.. :)

Vi har möblerat om lite grann också, det börjar likna något nu i vårat blivande kök som kanske blir av någon gång.. Vi säljer ju grejer för tusen nu, allt för att få in lite pengar.. :)

Jag stod på jobbet häromdagen och vart fundersam på folk som har hjälm och inte knäpper dom.. Hur tror dom att dessa hjälmar ska hjälpa dom när det väl händer något?? Är det något jag inte förstår?? Och dessa som har en stor mössa med tofs under hjälmen och inte får ner den tillräckligt, hur tror dom att den hjälmen ska skydda dom.. Är det något jag inte förstår, eller?? Det ser konstigt ut med..

Jag har inte ätit riktigt strikt efter LCHF på en vecka eller så, så jag har inte vågat mäta mig.. Det har varit alldeles för mycket "vanlig" tårta och annat gott.. Det är alldeles för många födelsedagar i Mars..En flagga för oss alla som fyllde år under mars.. Blev jag rasist nu?? Bara för att jag älskar Sveriges färger i flaggan och landet så behöver jag väl inte vara rasist?? eller blev jag det nu när jag la ut våran flagga på min blogg??
Skit samma, jag är glad att vara svensk ändå och tack och hej för mig den här gången!!

RSS 2.0