God Jul!!

För nu är det jul igen.. Herregud vad fort det går..
Och som vanligt har vi haft vårat julpyssel för oss.. I ordningställning efter renovering..
Jag hoppas att det något år kan bli en helt vanligt pyssel, det skulle vara riktigt kul..

Här för någon dag sedan blev gubben klar med det sista i tapetsering och i stort sett all listning.. Det sista rummet blev också väldigt fint..

Rummet blev riktigt bra.. Jag och min mor har flyttat möblerna från ovanvåningen idag så nu är man helt slut.. Jag är tredagarsledig, men det känns inte.. Jag längtar efter att bli ledig.. :)

det var bra även med möblerna tycker jag..Visst är det så att man skulle vilja byta möbler med, men det har man ju inte råd med.. så det får bli dom gamla nedsuttna sofforna som är sååååå sköna...

Nu fattas det bara gardiner och lite mer blommor.. Men det blev himla bra..
Nu känns det som att denna kråksång äntligen är över, för det hoppas jag verkligen att det är..
Jag vill verkligen passa på att tacka alla som hjälpt oss.. Allt från företag till enskild person..
sedan vet jag att det är några som följt våran lilla följetong, jag hoppas ni också får en god jul..
För nu ska jag ta en god jul..

Hejdå för denna gång, vi får se vad jag skriver nästa gång.. :)

Kan NÄSTAN inte bli bättre.....

Hej och godkväll!!

Sitter nu nere i vårat nya kontor och det är helt fantastisk känsla... Atmosfären är lugn och skön, det är så fantastiskt skönt..

Nu är det bara några våder och lite list kvar i vardagsrummet och sedan är denna undervåning klar, förutom möblerna då..
Och det kommer inte bli lätt, gubben har fått diskbråck.. Får inte lyfta över 15 kilo.. Och det finns ju inte en möbel som väger mindre.. Jag hoppas vi har några vänner som kan hjälpa oss att flytta ner möblerna.. Vi vill ju så gärna fira jul nere i vardagsrummet..
Känns som att det var en otroligt dum tid att få diskbråck.. Ha ha ha, precis som om man kan bestämma när man ska ha det.. :)

I morgon ska det tävlas i bowling igen, vi har våran årliga tävling som heter skinkslaget.. Gubben skulle vara med också, men nu får han inte det. Så nu måste jag spela riktigt bra för att vinna en skinka.. ;) Annars hade jag kunnat lita på gubben min..

Har börjat jobba på fjället åter igen.. och vilken start.. Prata om att det var direkt in i varggropen.. Tur att allt lugnade ner sig...

Funderar på att börja tänka på min kropp igen.. Med andra ord, börja äta bra mat för kroppen.. Som jag vet att min kropp mår bra av.. ska det vara så svårt, när man vet att den mår bra av det??? Ja tydligen, finns det ingen som har något bra tips på hur man ska kunna hålla sig till det hela tiden?? Jag behöver tips..

Ja ja, nu blir det inget mer idag.. Nästa gång kommer det säkert fler bilder..

Lister och foder..

Tänk att det snart är jul!!
Tredje advent är precis passerad och det är lucia i morgon.. Jösses, var tar tiden vägen??

Vi var ute i helgen och tävlade i bowling, först dalatouren och sedan DBS open.. Kul var det, men det gick sådär.. Sällskapet vi hade är helt underbara.. jag kan väl gå så långt att säga att det känns som våra vänner i allafall.. Fantastiska människor är det.. Man har aldrig tråkigt i deras sällskap och det hade vi verkligen inte..
Bodde på Scandic i Borlänge och åt en god julsupe på kvällen..

Det händer lite granna här hemma med, nu håller det på att komma upp lite mer lister och foder..Den gråktige tapeten blir otroligt fin med dom vita listerna tycker jag. Jag var lite skeptiskt till färgen på tapeten, men är helnöjd med den..Valvbitarna på väg upp i dom små fönstrerna där det ska kunna forsa lite varm luft in till vardagsrummet, och det kommer att hänga någon blomma där..inne i sovrummet blir det verkligen bra..  alla som gått in där för att titta på det har sagt oj, vad fint det är.. Vi har alltså lyckats med färgerna där..Fönster som fått foder och fönsterbrädor.. Ska snart upp lite blommor där..Hallen nere med lite foder runt dörren  nu.. Vad tycker ni?? Jag själv tycker det börjar bli riktigt fint.. Nöjd med alla färger med..

Här kommer en svslutande bild på en misse som blivit helt fantastisk.. Han blir goare och goare för varje dag..Han är också glad att trappen kommit fram så han kan ligga där och sova..

Ha de bra..

2:a advent - 2011

Tänk vad det har hät grejer idag..

Vi har äntligen, jag menar ÄNTLIGEN flyttat ner till vårat riktiga sovrum.. Jag tror att det kommer att vara fullt i sängen i natt.. alla verkar ha väntat på det.. :) Katterna har försökt ta sig in där några gånger med, så dom längtar dom med.. Men i natt, då ska vi verkligen sova där.. Jag vet inte om ni förstår hur skönt det ska bli.. Det är sju månader sedan sist..Än finns inga tavlor och så, men det är inte det viktigaste just nu.. Utan det viktigaste är att vi äntligen får sova där.. :) Jippi!!

Vi har även börjat flytta ner i hallen också.. Min 30 årspresent hängde vi där och så möbeln Lars ärvde efter sin faster, den fick också en plats där.. Och jag tror det blev riktigt bra.. Vi är nöjda i allafall..så här blev det. Kommer fler bilder framöver, för nu börjar det närma sig mållinjen på detta elände..
Det är nio månader sedan som det hela började, då visste man ju inte alls när det skulle ta slut.. Men nu tror jag vi närmar oss..

Ha en fortsatt trevlig helg..

Dom säger äntligen...

Nu har vi äntligen öppnat upp till nedervåningen och jag kan bara säga att vi hade tre små odjur som vart överlyckliga.. :) Första kvällen var det race i trappen, dom hade så himla kul..sedan är det gott att få ligga och slumra i trappen, ÄNTLIGEN!! Nu behöver dom inte sova på varandra.. Det är skönt för matte och husse med, huset blev så stort när dörren ner till undervåningen togs bort.. Nu är det bara möblerna som ska ner snart..

Vi väntar på att elektrikern ska komma och vi hoppas han kommer snart, för nu är det bara hans arbete som gör att vi inte kan bli klar.. Så vi väntar lite till.. :)Här ser man ut i hallen, jag står inne i rummet där trappen är. Det blir så himla bra..Inne i hallen.. Det blir såå vackert när dom vita detaljerna som lister kommer upp, färgern vi valt är faktiskt inte helt fel..Även här har vi satt upp katthörn, för att bespara hörnen från en del klor.. Det vore ju synd nu när det börjar bli så fint..Lillan är jätteduktig att använda klöshörnen.. det har hon varit sedan hon var liten.. Men när hon var riktigt liten så drog hon upp sig själv och helt plötsligt var hon högst upp i hörnet..

Nu ska det snart möbleras, och jag väntar med spänning på hur det ska bli..Glädjen är enorm att äntligen få ligga i trappen, medan en del inte väljer den varianten.. Utan tror sig vara borta helt genom att lägga sig:Just det i, i en kartong. Och det är troligen ingen som ser henne.. :)Så här såg det ut för några dagar sedan, visst var det vackert?? Men nu är det bara ishalka ute..
Huset är ganska fint, förutom färgen, det ska ju vara rött med vita knutar..Undrar om det är den här utsikten som gör att taxeringsvärdet på husen efter denna gata blir så höga.. Jag får gå nästan 50 meter för att få den..
Jag gjorde mig dum en gång och ringde till skattmyndigheterna en gång och frågade varför det var så olika taxeringsvärderna och varför vi hade så högt.. Jag fick till svar att jag bodde på Idres beverly hills.. Jahaja, tänkte jag, min vanliga tur.. :)Detta är en ny underbar hobby.. Encausting art.. Jösse vad kul jag ska ha nu..

som avslut vill jag bara lägga in en bild som visar hur lugnt det känns inne i ett av våra nya rum, och hur fint det blir..Ha det så bra..

RSS 2.0