Snart klart...

Oj oj oj, nu går det fort.... Nu har dom snart gjort klart allt här hemma förumtom mattorna på golvet. Och vi har ett riktigt skitjobb framför oss, spackling, tapetsering och målning av tak. När vi började i mars med detta (tack vare min älskade man), så forstod jag nog aldrig HUR mycket tid detta skulle ta. Just nu längtar jag efter att kunna ta trappen ner till undervåningen och tvättstugan. För er som sett Hem dyra hem, så vet ni vad jag menar. Känslan att ha trappen tillbaka, att kunna gå i den.. Jag har lust att göra samma sak som han i filmen (Tom Hanks), skrika rakt ut och tala om att vi har en trapp igen.. :DDenna bild visar hur mycket dom tagit bort av en syll och en regel, som var helt uppruttnad. Ovanför sitter det ett rör till en utkastare på utsidan. Troligen det röret som var trasigt förut som gjort detta.Här håller dom på att fixa nytt för den nya syllen. Från tvättstugans håll mot toaletten sett. Här var det svårt att se ett slut på detta elände. Men som sagt, nu ser det bättre ut.Här har det äntligen vänt. Isolering inne i väggen i tvättstugan. Istället för plast mot isoleringen så blev det papp. allt för att det ska kunna andas, för på andra sidan är det säkert 20 cm isolering också, på utsidan alltså.Titta här, här har det kommit upp spånskivor på väggen. Förstå gången jag såg det under denna tid, gick det nästan som ett lyckorus i kroppen. svårt att beskriva känslan, men man började bli glad över det som hände. Nu bröt dom ite ner undervåningen längre, utan den byggdes upp igen. Jippi!!Mitt i allt stök och bök, så kom det en lite ovanlig gäst runt husen. Har sett den en gång tidigare, det här var andra gången den kom.. Inte speciellt brydd över oss mäniskor överhuvudtaget. Det här var nog några veckor efter grannen skrev på FB att den varit på deras veranda.. :)Det händer grejer på utsidan med..

Hela huset blir ompysslat, jag hoppas verkligen inte att varken vi eller huset ska behöva frysa i vinter.. ;)Matte och husses lilla knäppis, traktorn for omkring en meter från honom, och vad gör han, jo... han lägger sig i gräset och sover. han är inte lite knäpp den där.. Han litade tydligen helt på traktorföraren.. Vad gör man, jo, det enda vi kan göra är att ruska på huvudet..Återigen huset, snart har vi fått tillbaka gården, tror även att dom som åker på vägen tyckte det var skönt.. :)

Titta, nu kan vi gå på marken runt huset. Vi slipper vingla in på plankor.. :)Vad fint det börjar bli. Väggarna har börjat täckas. det börjar kännas som ett hem igen, men än är det lite kvar..nu ser man inte längre in till sovrummet, det är en VÄGG i vägen.. :DDräneringsjobb pågår..

Övertäckning av ledningar..Ihopkoppling av rör...Nivellgolvet på väg in.. ska bli spännande att se vad som händer med det i botten..Ännu mer av nivellgolvet inne..Lite omh gjorda grejer i toaletten. Brunnen, längre in i duschen och förberett för en toalett som inte hänger..Sovrummet med nivellgolv och isolering..manicken som ska gå för att hjälpa oss ut med fukten i golvet.. Den vart inkopplad för bara en dag sedan och den hördes inte alls just då i allafall..Toaletten, där det nu är gjutet.. det blir golvvärme där.. Istället för Nivellgolv..Kan ni tro det???? var nästan inte så jag förstod det.. Golvet är på G.. Nivellgolv och isolerin med en spånplatta över.. Sååååååå underbart...Pannrummet med golv.. :DVardagsrummet..Trapphuset så att säga, nu är det snart bara min älskade trapp kvar.. Ha ha ha... Ja jag längtar att kunna ta trappen ner i tvättstugan.. Och bara kunna gå ner i undervåningen..

jag kan gissa på att våra katter kommer tycka det är skönt också.. Dom har nog tyckt det varit lite trångt när ala varit inne samtidigt..
Men dom kan glänsa fortfarande..Men visst ser hon ut som en prinsessa i allafall.. :)

Under all den här tiden så har grannarna fått stå ut med mycket. Vi har frågot om hjälp, vi har lånat deras gård.. Skulle verkligen vilja tacka så himla mycket för det.. Tror inte vi kan få bättre grannar än så.. Men vi har ju lovat i ett kort ögonblick om en inflyttningsfest.. Ha ha ha......

Snart är det mattläggning som ska ske.. Längtar!!! snart, sååååååå, händer det.... :)

Dax för uppdatering...

Hej på er!!

Nu var det riktigt längesedan igen och jag fick en pik av min svägerska.. Hon talade om för mig att jag hade en blogg och hn tyckte nog jag skulle skriva i den.. ;)

Men det Äääääääär sååååååå svårt att slita sig från dom gamla och döda :), Dom krånglar fast dom är döda!! ;) Jag funderar på att göra en resa genom varje ställe, man kanske kan finna något nytt.. Jag har en kvinna som jag vill veta mer om.. Skulle jättegärna vilja ha ett kort på henne.. Skulle vilja veta mycket mer om henne, jag dras till henne hela tiden.

Annars här hemma går det faktiskt framåt.. det som skulle göras ute är klart nu.. Gubben har varit jätteduktig under sin semester..


Så här såg det ut innan han började med isodränet. När han började med det gick det fort.Efter ett tag såg det ut så här och efter ytterliggare ett till tag, så blev det så här:Under den här tiden stod allt i undervåningen still, dom hade semester och det ska dom väl få ha, även om JAG vill att det ska bli klart någon gång.
Men när dom kom tillbaka så satte dom igång med att byta syllarna som inte var allt för vackra..Här har dom lyft upp huset med järnbalkar för att byta en syll och huset står faktiskt kvar.. :)Här är en som är utbytt.. När alla syllar såg ut så här, vilken skillnad i luften det blev. Den blev torr och vad varmt det blev där nere med all isolering.. Ska bli spännande att se hur det kommer att bli i vinter. Men jag har svårt att tro att det ska bli sämre.. :)Det här är en av syllarna somm dom kastade ut.. Inte vacker. Det kanske inte är så konstigt att vi har mått som vi gjort.. Katterna har talat om det på sitt vis att det inte varit bra och vi har inte lyssnat, utan vi har blivit arga på dom istället, är det inte typiskt människan??

Just nu blir det inte mer bilder, jag måste ladda kameran först, innan jag kan plocka ut fler.. :)

Men hoppas ni är med även nästa gång..

RSS 2.0