sakta sakta..

Nu är alla snickare borta.. och vad tyst det är.. Man får ju sova hela morgonen nu om man vill.. Det är bara en fläkt som går där nere nu för att hålla värmen.. Vi väntar på att våran värmekälla ska komma tillbaka.. Det känns som om det är på daxen, kylan har börjat titta hit, och även om jag gillar den lite svalare luften, så vill jag inte ha allt för kallt inne i huset..

Vi har börjat måla i våra utrymmen med väv... I pannrummet blir det en ljus grå färg som gör att det blir lite ljusare där inne..
I våran tvättstuga, blev det lite mer färg om man säger så, men den ger ett lugn när man är där, trots att man inte kan tro det.. Jag gillar färgen och det är troligen jag som ska vara mest inne i tvättstugan.. :)Det är härligt med färg tycker jag.. Jag tror faktiskt att gubben inte ogillade den helt heller.. ;)

I sovrummet har tapeterna kommit upp, så där är det bara listerna kvar.. Ska bli så fint när dom vita detaljerna väl har kommit upp.Golvet ute i hallen, i själva trapphuset har också kommit in.. Och det blev så fint.. Det med, jag tror allt kommer att bli hur fint som helst..Golvet i trappdelen av huset.. Riktigt fint tycker jag.. Vi ville ha lite ljust golv där eftersom det ligger lite mörkt..

Tapeterna kommer att komma så sakteliga, då kommer det mer bilder..

Tänk att det redan gått 2 veckor sedan min älskade katt lämnade in för gott.. Jag började gråta häromdagen, eftersom jag stod och skar gurka.. han älskade gurka och kom alltid när man stod och skar något, men det var tomt den här gången.. Gud så tomt det kändes.. Men åren med honom har varit underbara och man får verkligen minnas allt kul vi hade.. Han gav verkligen matte och husse utmaningar..Våra älsklingar som inte finns bland oss.. Jesper och Lotta, dom var som fru och man.. och n u vilar dom tillsammans.. Vi älskar er fortfarande..

Var till läkaren idag, med min onda fot.. Mycket härlig läkare, tydligen var han boxare.. Ingen ide att testa slå honom när han bröt och bände med den.. :) Nu tror jag äntligen att problemet är funnet för min fot.. Jippi.. Har bara gått så här i fem månader..

Min lilla firma ska nog flytta ner på byn nu på tisdag.. Ska bli spännande.. Jag tror det kan bli bra.. Hoppas hoppas..

Ha nu en trevlig helg allihopa, för det ska jag ha.. Lite ledigt från allt som händer, av någon anledning.. Hoppas det blir bättre snart.. Men lite tävling är alltid kul, ska bli riktigt kul..
ha det gott..


R.I.P våran älskade Jesper

För 18 år och 6 månader och 9 dagar sedan nu. Fast egentligen är det 7 dagar sedan, eftersom det är två dagar sedan det hände, så föddes det en underbar liten katt..
Eftersom jag hade pratat om att jag ville ha en katt, så ringde dom mig omgående när deras hona hade fått ungar, och nu hade det hänt..

Jag var snabbt dit och tittade, och fann en grann lite unge som jag förälskade mig i.. Det blev en hane och han var starkast i sina färger, det skulle visa sig sedan att han också var den som skulle finnas kvar längst..

Jag var och hälsade på honom lite då och då, för att kunna knyta banden med honom tidigt och det gjorde vi verkligen. Han kröp upp i min famn när ungarna i huset hade gjort illa honom av misstag.. Dom trampade honom rakt över magen. eftersom han var så liten, vart man lite orolig att det skulle gå illa, men det gjorde det inte..

När han var  veckor gammal, då började vi ta hem honom i små omgångar.. Vi började med en timme och allt eftersom blev det längre och längre.. Han sket fullständigt i sina syskon och sin mor..
Varje gång vi tog hem honom, så testade min sambo som min man var då, att gnugga in sig ordentligt i pälsen för att testa. Hade det inte gått bra, hade jag nog fått flytta från honom.. Jag ville ha denna lilla bäbis..

När han äntligen kunde flytta hem till oss, ja, då blev det både min mans och min lilla bäbis.. Han hade många hyss för sig och höll på med sådant ända tills han inte orkade det längre.

Att uppfostra honom när han var liten, det var en tuff uppgift.. Denna katt hade ett sådant psyke, så det var inte lätt.. Men han var fantastisk pga det också. Han var snäll mot alla, även dom nya katterna vi envisades med att ta hem.. Det var inte många människor som inte charmades av denna lilla misse.. Lilla och lilla, ha ha ha, han var ganska så stor.. Det var ju dock norsk skogsblandning i honom.. Han jamade aldrig utan han jollrade när han "pratade" med oss.. Vi pratar en del med våra katter och han kunde verkligen det..

Hyss ja, jag kommer ihåg en gång när han var ganska ung och han visste sååååå väl, att borden, där får man inte vara.. När jag och min man kom hem, vad ser vi då?? Jo, mitt på köksbordet, där ligger denna djuping och tittar på oss.. det var precis som om han sa till oss att, jag skiter i vad ni säger, jag gör som jag vill i allafall.. Och det gjorde han verkligen..

Han var alltid speciell för mig och kärleken till honom var härlig att få haft.. Men jag saknar hono  så otroligt mycket och jag kan inte fatta att jag inte får träffa honom någe mer i detta liv.. det känns ju som om han alltid har funnits hos mig, trots att det  "bara" är 18 år. Hur gammal han än blivit, tror jag att et varit för tidigt för mig. Jag ville ju ha honom hos mig för alltid och jag vet ju att det var omöjligt.. Men jag ville ändå.. det var mammas lilla älskling om man säger så..

För bara några veckor sedan, så såg jag och min man honom med en råtta i munnen.. Jag har aldrig skådat en sådan stolt katt.. Han var så stolt, hela katten var rslig och stolt som en tupp..
Och här för bara ett par veckor sedan, jagade han en lämmel som skrek som en gris, då såg han ut som en kattunge igen.. Stora klara ögon, kroppen på alerten och han sprang fram och tillbaka.. det var ju skitkul... Och han var sååååå stolt att han kunne ännu.. :)

saknaden blir ganska påtaglig när man gör saker,då man förväntar sig att han ska komma, för det har hn ju gjort i 18 år.. Och nu helt plötsligt, så gör han inte det.. Tårarna kommer då, ja lite då och då annars med..

Vi saknar dig gubben.. Matte saknar dig otroligt mycket, du var ju min katt och jag kommer att sakna dig.. Musse, Kajsa och Tissla saknar dig också..


Mera...

Även idag har det hänt saker..
Mattläggaren har ju varit här och lagt in ytterliggare några golv..
Jag tror det blir fantastiskt bra till slut..Tvättstugegolvet, ser precis lika ut som pannrummet.. det som kommer att skilja dom åt är väggarna.. Vill ha lite färg därinne, en inte för mörk.. Jag tillbringar ju dock en del av min tid nere i det här rummet..Det här är badrumsgolvet och jag älskar det.. Det känns som om rummet är större än vad det egentligen är.. I morgon kommer säket väggarna upp inne på toaletten.. Är så nyfiken.. ;)
Det känns som att det kommer att bli en varm känsla inne där.

Idag fick jag klart att jag kan flytta min lilla firma lite mer centralt.. Ska bli spännande.. Hoppas jag i allafall.. :)

Ja visst ja, gubben håller på att sätta väv på väggarna inne i pannrummet.. Han är verkligen duktig, tycker jag i allafall..

Gonatt med er..

Äntligen...

Hejsvejs i lingonskogen!!

I torsdags var jag nere i Mora en vända och hälsade på min en vän.. Jag har inte så många, men dom jag har, är fantastiska.. :)
Som ni vet så släktforskar jag och jag har lyckats hitta några intressanta människor.. En kvinna vill jag bara ha kort på, måste se hur hon ser ut.. Jag vet bara inte hur jag ska lyckas med det.. Jag får hoppas pappa har något i albumen som han har hemma.. Hon är på något konstigt vis väldigt intressant, jag har ju aldrig träffat henne..
Men i Mora så var jag till kyrkogården och letade efter en grav som jag tror är en anfader till mig, också en väldigt intressant person. Han dog för väldigt längesedan, hela 62 år sedan.. Trodde inte att graven skulle finnas kvar, men är det hans grav vi hittat, ja då har jag tur kan man säga.. Gravarna på just den delen han ligger är kulturklassad av länsstyrelsen och får ej röras.. Så den kommer att finnas ett tag till.. ;)

Hemma går det framåt.. Jag har börjat spackla i fönstren och Lars har spacklat väggar och har faktiskt börjat tapetsera nu.. det blir så fint....Detta är sovrummet, det som fattas är vita lister, jag känner att det här blir skitbra.. Helt klart.. Tapeten är av metallic... Det ska ju inte vara för ljust i ett sovrum tycker jag.. Man ska ju sova där.. :)

Och idag kom första snön.. Vilka STORA flingor det kom ett tag.. Inte ens katterna vill vara ute för länge nu.. :) Mamma får ha dom hemma mer nu.. ;)Så här såg det ut på gården tidigare idag..

Tack ska ni ha, vi hörs!!

Fint.....

Gokväll på er!!

Nu har det börjat hända saker.. Mattorna i unervåningen hr kommit in och vi har byta skadereglerare.. Hoppas han är bra denna här.. :)
Jo mattorna, dom är såååååååå fina och mjuka att gå på.. Vill inte sluta vara på nedervåningen.. :)
Just nu fattas det bara i hallen, den vid trappen, tvättstugan och badrummet..
Alla tapeter har vi fått också, så nu kan man köra på ordentligt.. Nu kan man bara säga att det fattas lite färg.. :)Vad tycks?? Detta är mattan i kaminrummet.. Jag gillar den skarpt.. Men dom andra två är helt fantastiska, tycker jag..Detta är mattan i sovrummet, den är helt underbar.. Ja, jag gillar trägolv.. I sovrummet ska det var mörkt så det kommer att bli ett ganska mörkt rum, men dock inte fult för det..Vardagsrumsgolvet är helt klart min favorit.. Jag har bara en bit med av det, för just nu är det täckt med andra saker.. Men den här biten fann jag av det i allafall.. Det här golvet lever verkligen sitt eget liv..
Jag tror att det kommer att bli riktigt bra..

Jag har ingen bild, men dom första snöflingorna kom idag.. det var inte många, men dom kom dock.. Vintern närmar sig..
Det var inte så mycket denna gång, men jag vet att det finns några som följer oss i våran kamp med undervåning och försäkringsbolag..

Trevlig helg!!


Tänka sig...

Hej på er!!

Inte allt för längesedan nu, men nu känns det som om livet har börjat återvända..
Nu är det inte myckeet kvar i undervåningen framförallt.. Och bara lyxen att slippa höra en enda hantverkare ska bli skönt..
Visst är man glad att dom finns, men nu har dom ju varit här i snart 6 månader, börjar bli drygt.. Det tär faktiiskt på oss också, trots att det inte är vi som jobbar med det...

I förra veckan fick vi äntligen tillbaka trappen inne i huset.. Gissa hur skönt det är att kunna gå i den.. Helt underbart.. det känns som lyx.. Nu sipper vi gå ut och in på grannens gård för att ta oss ner till våran nedsida på gården och för att kunna ta oss till tvättstugan.. fattar ni hur skönt det är.. :D Helt underbart.. Tänk vad konstigt det kan vara, lite vardagsgrejer kan bli sååååååååå lyxiga.. :) Ursäkta, men trappen har varit saknad..

Annars då?? Jo, det är snart klart där nere.. snickarna drog idag, dom fixade det sista runt fönster och karmar idag..Nu är det bara att spackla och måla runt om, det kommer att bli vitt runt om fönster och karmar.. Vi vill ha in ljuset nu när vi har chansen..

Häromdagen var en elektriker hit och la golvvarmen inne i badrummet, vad skönt det kommer att bli..Kan ni se vad skönt det kommer att bli?? Nu har vi golvvärme på båda toaletterna.Golvvärmen gömd under en liten gjutning..
Vi har också valt färger till mattorna inne på toaletten, det var inte lätt. dom ger inte mycket att välja på, men vi lyckades hitta något som vi tyckte om..Här är toalettfärgerna.. Tror det blir bra..Här kan ni se det första golvet inlagt.. Det känns så underbart.. Nu är det nära, eller hur gubben?? :)
Det ska in något på väggen också, sedan är detta pannrum fräschare än något annat rum i detta hus.. det blir samma golv inne i tvättstugan.

som avsluting så lägger jag in en bild på en av våra missar.. Hon har tyckt det varit trångt i sommar hemma så hon har rymt iväg ite oftare än vad hon brukar.. Men här ligger hon och sover på balkongen.. Hon och hennes son brukar klättra upp på den ibland.. Hon ser ut att ha det skönt..Tack för idag allihopa.. Tack för era stöd under tiden vårat hus varit en byggarbetsplats..

Kram

RSS 2.0